• Français
  • Nederlands

Onze geschiedenis

STERK IN AMBACHTELIJK ONDERHOUD SINDS 1919

Briochin Histoire 1

1913

Waskoopman Raoul Renaud is onze oprichter. Oorspronkelijk brengt hij soorten was aan de man die fel in trek zijn bij drukkers, monteurs, schilders en ambachtslieden die eindelijk de kwaliteit hebben gevonden waarnaar ze op zoek waren. Het duurt niet lang voor de reputatie van de Briochin-producten tot ver buiten de landsgrenzen de ronde doet.

Briochin Histoire 2

1919

Raoul Renaud besluit me ‘Briochin’ te noemen als eerbetoon aan de inwoners van zijn geboortestad Saint-Brieuc in Bretagne. 1919 is het geboortejaar van een lange traditie zepen en onderhoudsproducten van uitstekende kwaliteit.

Briochin Histoire 3

De 1950 à 1980

Door het grote succes ontwikkelt Briochin nieuwe recepten voor onderhoudsproducten voor het hele huis. Raoul blijft zijn klanten met zijn vrachtwagen beleveren!

Briochin Histoire 4

1995

Briochin begint met de levering aan particulieren, en ontwerpt er een nieuw gamma voor dat is gebaseerd op recepten van weleer die allang hun nut hebben bewezen.

Briochin Histoire 5

2004

We breiden het aanbod uit met preparaten waar je het hele huis mee onder handen kunt nemen van de vloer tot het plafond.

2018

Om op natuurlijke wijze zorg voor jou te blijven dragen, werkt Briochin aan de verbetering van zijn formules, zodoende worden bewaarmiddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken, uit de producten verbannen.

Briochin Histoire 7

2019

Briochin viert zijn 100e verjaardag!
Een goeie 100 jaar geleden heeft Raoul Renaud Briochin ontworpen in de stad Saint-Brieuc! Een merk dat al gauw is uitgegroeid tot schoolvoorbeeld van onderhoudsproducten voor je huis.

Briochin Histoire 8

Notre identité

Logo Briochin
L'ARTISAN DU SOIN DEPUIS 1919

Une efficacité basée sur la force des ingrédients d’antan

Des formats prêts à l’emploi faciles d’utilisation

Un savoir-faire traditionnel depuis plus d'un siècle

Tout le savoir-faire d’antan

L'authenticité, notre marque de fabrique.

Depuis 1919, nous perpétuons le savoir-faire de l’artisan droguiste à la française en élaborant des produits naturels sans superflu. De notre petite échoppe natale à notre usine actuelle, nous fabriquons et vendons des produits efficaces et souhaitons partager nos astuces.

Le Savoir-faire, c'est savoir faire preuve de bon sens.

Nos recettes d’antan n’ont jamais été autant d’actualité ; nous innovons chaque jour pour vous proposer des produits traditionnels basés sur des ingrédients sains, simples, qui ont fait leurs preuves. Loin des réclames miracles, nos gammes sont naturelles, efficaces, et nos secrets de fabrication sont transmis à travers les générations.