• Français
  • Nederlands

Onze geschiedenis

STERK IN AMBACHTELIJK ONDERHOUD SINDS 1919

Briochin Histoire 1

1913

Waskoopman Raoul Renaud is onze oprichter. Oorspronkelijk brengt hij soorten was aan de man die fel in trek zijn bij drukkers, monteurs, schilders en ambachtslieden die eindelijk de kwaliteit hebben gevonden waarnaar ze op zoek waren. Het duurt niet lang voor de reputatie van de Briochin-producten tot ver buiten de landsgrenzen de ronde doet.

Briochin Histoire 2

1919

Raoul Renaud besluit me ‘Briochin’ te noemen als eerbetoon aan de inwoners van zijn geboortestad Saint-Brieuc in Bretagne. 1919 is het geboortejaar van een lange traditie zepen en onderhoudsproducten van uitstekende kwaliteit.

Briochin Histoire 3

De 1950 à 1980

Door het grote succes ontwikkelt Briochin nieuwe recepten voor onderhoudsproducten voor het hele huis. Raoul blijft zijn klanten met zijn vrachtwagen beleveren!

Briochin Histoire 4

1995

Briochin begint met de levering aan particulieren, en ontwerpt er een nieuw gamma voor dat is gebaseerd op recepten van weleer die allang hun nut hebben bewezen.

Briochin Histoire 5

2004

We breiden het aanbod uit met preparaten waar je het hele huis mee onder handen kunt nemen van de vloer tot het plafond.

2018

Om op natuurlijke wijze zorg voor jou te blijven dragen, werkt Briochin aan de verbetering van zijn formules, zodoende worden bewaarmiddelen die allergische reacties kunnen veroorzaken, uit de producten verbannen.

Briochin Histoire 7

2019

Briochin viert zijn 100e verjaardag!
Een goeie 100 jaar geleden heeft Raoul Renaud Briochin ontworpen in de stad Saint-Brieuc! Een merk dat al gauw is uitgegroeid tot schoolvoorbeeld van onderhoudsproducten voor je huis.

Briochin Histoire 8

Onze identiteit

Logo Briochin
De ambachtelijke huidverzorger sinds 1919

Doeltreffendheid gebaseerd op de kracht van ingredienten van weleer

Gebruiksklare producten, eenvoudig in het gebruik

Traditionele knowhow voor meer dan een eeuw

Alle expertise van weleer

Authenticiteit is ons handelsmerk.

Sinds 1919 houden we de vaardigheden van de Franse ambachtelijke drogist in ere door natuurlijke producten zonder overbodige extra’s te ontwikkelen. Van de kleine winkel waar we geboren zijn tot onze huidige fabriek, maken en verkopen we effectieve producten en delen we graag onze tips.

Knowhow betekent gezond verstand gebruiken.

Onze ouderwetse recepten zijn nog nooit zo relevant geweest; we innoveren elke dag om je traditionele producten te bieden op basis van eenvoudige, gezonde ingrediënten die zijn beproefd. Onze assortimenten zijn natuurlijk en effectief en onze productiegeheimen zijn van generatie op generatie doorgegeven.